Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Italian dessert

2/18/2011

Italian dessert

Tiramisu (n.6 hengelle)

250g mascarpone juustoa
puolipakettia sokerikakkukeksejä (niitä italialaisia mitä yleensäkin tiramisuun tulee)
2 munaa
suolaa ripaus
3/4 dl sokeria
½ tl vaniljauutetta (laitoin ihan vanilliinisokeria n. 1tl)
2 kupillista espressoa (kai vahva peruskahvikin käy, mutta suosittelen tekemään espressoa mikäli on mahdollisuus!)
2 rkl brandya/rommia/konjakkia
kaakaojauhetta
kermaa vaahdotettuna
tummaa suklaata rouheena
-Vaahdota valkuaiset ja suola
-Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljajauhe hyvin
- Lisää keltuaisseokseen mascarpone ja sen jälkeen valkuaisvaahtoa varovasti nostellen
- Vatkaa kerma ja asettele se tarjoiluastian pohjalle kerrokseksi (voit tehdä yhden ison astiallisen tai jakaa yhden hengen annoskuppeihin)
- Kasta keksit espresso/brandy-liemessä
- Asettele kerman päälle kerrokseksi
- Tee seuraava kerros mascarponevaahdosta
- Peitä kaakaojauhehunnulla ja koristele suklaarouheella

Suolaiset muffinit (8-10 kpl)

8-12 kirsikkatomaattia
n.100g valitsemaasi leikkelettä/suikaleita esim. poro,härkä,kinkku,kalkkuna voi vaihtaa myös kasvisversioksi
taikina:
2 munaa
1 dl sulaa margariinia
1 dl maitoa
3 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1½ dl mozzarella juustoraastetta
1tl kuivattua rosmariinia (tai tuoretta hienonnettuna mikäli löytyy)
- Lohkoa tomaatit ja pilko tarvittaessa leikkeleet.
-Vatkaa munien rakenne rikki.
- Lisää joukkoon rasva ja maito.
- Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, rosmariini ja suola.
- Lisää jauhoseos, "liha" ja juusto taikinaan.
- Lusikoi taikina muffinivuokiin ja asettele päälle kirsikkatomaatin lohkoja.
- Paista 15-20 min 200 C. Itse laitoin vielä uunista tultua kuumien muffinien päälle vähän juustoa ja annoin sulaa, tuli mehukkaampia :) Itse pohdin vielä, että tuon juustoraasteen olisi voinut jättää taikinasta pois ja laittaa sen sijaan muffinitaikinan sisälle jokaiseen vuokaan pienen palan jotain juustoa, ns. "juustosydämeksi". Näin niistä ei varmasti jäisi kuivia! Koristeeksi suosittelen jotain rucolaa/basilikaa.

Tässäpä nämä ohjeet :)! Nyt vikat luennot ennen lomaa, jeejee!

xoxo
Casey

Tunnisteet:

3 kommenttia:

18/2/11 11:13 , Blogger Zenkkuh kirjoitti...

Kiitos ohjeista (: !

 
18/2/11 11:16 , Blogger Senja kirjoitti...

Löysin sun blogin vasta, ja tykkään kovasti! Eli uusi lukija ilmoittautuu:)

herkullisen näköisiä leipomuksia:)

http://senjalifestyle.blogspot.com/

 
23/2/11 18:12 , Blogger Susanna kirjoitti...

Sait tiramisun teon kuulostamaan helpolta :) Täytyypä kokeilla tuota.

http://works-like-a-charm.blogspot.com/

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu