Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Sushitime

3/13/2010

Sushitime

Vihjaisin jo eilen että illan ohjelmassa oli jotain erilaista. Noh kokeiltiin sitten Teemun kanssa ekaa kertaa valmistaa sushia itse. Molemmat on ihan hullaantuneita tähän "raa'an kalan" maailmaan, ja ollaan haaveiltu sen valmistamisesta itse jo tovi. Joten Teemu kävi hakemassa asian mukaiset tarvikkeet Stockan Herkusta.

Mukaan lähti bambumattoa, levää, sushi riisiä, wasabia, riisiviinietikkaa, soijakastiketta ja tietty täyteaineksia:)
Aloitettiin homma jo edellisenä päivänä tutustumalla tähän sushikirjaan, jonka sain joululahjaksi. Molemmille kaikki oli aika uutta ja se kyllä näkyy seuraavissa kuvissa:D
Ensin harjoteltiin riisin keittämistä

Riisiä piti valutella, keittää, hauduttaa, viilentää löyhyttelemällä, maustaa riisiviinietikalla jne. Loppu tulos ihan hyvä ekaksi kerraksi.
Seuraavaksi pilkottiin tuoresisälmykset valmiiksi. mm. kurkkua, tonnikalaa, lohta ja jättikatkaravunpyrstöjä!
Kummallakaan ei ollut mitää hajua millaisia paloja piti tehdä:D
 
Seuraavaksi oltiin valmiit levittämään bambumatot ja leväliuskat. Kädet tajuttiin kastella vasta sen jälkeen kun riisi oli jo tarttunut molempien käsiin.
Tarkoituksena oli tehdä aluksi makisushia eli juuri niitä levärullia. Täytteenä tonnikalaa, kurkkua ja lohi/rucola/pestoa
Homma oli suht sotkuisaa, ainakin tällä kerralla:D Teemu sai luvan pyörittää ekan levärullan:
Ja minä puolestaan leikata sen, joka ei nyt ihan lähtenyt:D mutta makia siitä tuli! voikohan noin edes sanoa.Termitkin on vielä hukassa...
Loppujen lopuksi saatiin aikaan 42 sushibiittiä, suurin osa noita makirullia, mutta myös muutama suht huvittavan näköinen nigirisushi:D siihen hommaan pitää ehkä käydä ostamassa se nigirisushimuotti. Käsinmuotoillut palat ei ihan lähteny, vaikka mun pitäis osata kai nää muotoiluhommat?

Lopputulos näytti ainakin sen raatamisen jälkeen hyvältä ja maistui myös. Perinteiseen tapaan kastettiin sushit soija/wasabi liemessä.
 
Tehtiin myös lisukesalaatti, joka jäi kyllä syömättä:D kuten myös osa susheista. Pikkupalat on tosi täyttäviä, mutta ihanan raikkaita + terveellisiä. Pikku pätemisenä muutama sana. Sushin tuoreet ainekset tekevät siitä kunnon freshfreshheltyfoodia ja wasabi sekä riisiviinietikka tehostavat ruoansulatusta:)
Lopuksi tein vielä Teemulle (okei vähän itsellenikin) jälkkäriä omakeksimällä ohjeella:

Heitin kulhoon n. 0,5dl sulaa margariinia, 0,75dl kaurahiutaleita, 0,5dl hasselpähkinärouhetta, 0,5dl fariinisokeria ja tilkka vaniljaesanssia (1tl vaniljasokeria)
Teen tän yleensä omenoilla ja valmistan mikrossa täydelläteholla 7-8minuuttia. Nyt levitin mössön banaanin pitkittäinhalkaistuille puolikkaille ja laitoin uuniin (200astetta) 10minuutiksi.
Maistui kuulemma vähän friteeratuilta banaaneilta vaniljajäätelön kera:)! tää on easyone,suosittelen jos ei ole aikaa yms. kokkailla hienouksia.

Nyt lähden kaupungille hoitelemaan muutamat asiat, palaan ehkä vielä iltasella:) Mitäs piditte sushikokeiluista:D? Jos löytyy asiantuntijoita, saa heittää asiallista ja ei asiallistakin kommenttia. Haluun kovasti oppia tekemään oikein ja parempaa sushia:)!

xoxo
Casey

Tunnisteet:

6 kommenttia:

13/3/10 15:11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

näyttää hyvältä :-) kotona tehdyn sushin ei tarvii olla täydellistä, kuhan se maistuu hyvältä. ravintolassa voi jo vaatia enemmän.. olisi kiva tietää paljonko teidän sushiainekset makso suunnilleen?
-rhubarb

 
13/3/10 17:50 , Blogger Casey kirjoitti...

rhubarb, kyllä se hyvältä maistuikin:) ja hinnasta en tarkkaa tiedä kun en ollu mukana. mut tuoreaineet oli alle 5e yhteensä (kalat/vihannekset).Sitten teemu osti sushi pakkauksen jossa oli kaikkitarvittava bambumatoista alkaen ja se makso 9 e. Lisäksi se osti soijaa joka meillä oli loppu.oisko loppuhinta ollu sit siinä alle 20e? Seuraava kerta tulee edullisemmaks kun ei tarvi ostaa kaikkia uudestaa.Ne säilyy nimittäin:)

 
14/3/10 19:37 , Blogger MillaS kirjoitti...

Nyt saitte siis kokeiltua! Maistuvia varmaan! Vitsit, ei se tollai "vaikeelta" näytä, pitää vaik ens kerral porukoilla vihdoin patistaa iskä ostamaa noi jutskat ku senki on pitäny tehdä jo pitkän aikaa. Maybe pääsiäisenä lampaan sijaan sushia tänä vuonna (;
Ollaa yhteyksissä ennenku lähette!

 
14/3/10 20:53 , Blogger Casey kirjoitti...

MillaS, jees tuli kyl suht hyviä:) Tehdää sillee et reissun jälkee me tullaa kuopioo sushikamat mukana ja kokataa yhes! Just teemunka mietittii et ois kiva tehdä porukalla niitä! Mut joo soitella,mennään jo pe lentokenttähotelliin yöksi:)

 
14/3/10 21:25 , Blogger MillaS kirjoitti...

Joo tulkaa!! Saatte opettaa (; Hei koska te tuutte takasin, tai siis mikä pv? Tai hei soitellaa ens vkolla ni jutellaa lisää (:

 
14/3/10 22:33 , Blogger Casey kirjoitti...

MillaS,tullaa lauantaina.eli tasan kaks viikkooo ollaa.oisko 4pv? Mut soitellaa.ps.Teemul huomen leikkaus.katotaa miten se toipuu.tullaa sit heti ku se on kunnos:)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu