Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

parempi maailma?

8/23/2011

parempi maailma?

Tänään tuli aamulla pieni ahdistus. Kaivelin kaapista muutamia vuosia vanhan tunikan ja laitoin päälle. Kyselin Teemulta mitä se tykkäsi ja vastaus oli jotain irvistyksen ja yökkörefleksin väliltä jos vähän liioitellaan. No tilanne meni ohi, mutta minua asia jäi mietityttämään. Ei sillä, että Teemu ei ihan ihastunut asuuni, vaan pohdin oliko vaate tosissaan jo ihan "out". Laitoin sen joka tapauksessa päälle ja tuossahan se  yläpuolella heiluu parin kuvan verran. Luin jostakin vähän aikaa sitten "pitäkää vielä hetki kirkkaiden värien yhdistelmä-asuja, sillä ne on totaalisesti out ensi kesänä" ja joka tuutista puskeen taas "syksyn hittivärejä: viininpunasta ja sinapin keltasta, PAKKO SAADA!". Ei sillä ettei itseäniki tekisi ehkä jotain mieli ostaa, mutta aamun jälkeen mieleen puski semmoinen kulutus-ahdistus ettei järkeä. Minusta on ainakin kiva laittaa värikkäitä vaatteita myös ensi vuonna päälle, nyt kun kerran olen niistä innostunut. Viininpunaisen ja sinapinkeltaisen kanssa harkitsen myös kahdesti, koska en koe niitä omakseni vaikka hittejä olisivatkin. Tykkään seurata muotia, mutta yritän napsia uusista trendeistä aina omaan kaappiini, tyyliini ja kroppaani sopivasti sovellettavia juttuja. Tän ihme avautumisen ydin ei nyt ole se, että lopetan kaiken ostamisen ja ryhdyn parantamaan maailmaa kuluttamatta. Kuvissakin näkyy muutama syksyksi ostettu kiva juttu, joten en voi ainakaan omasta puolestani sanoa olevani mikään kulutuksen lopettamisen puolesta puhuja. Halusin vain muistuttaa itselleni mihin tämä maailma on menossa ja miten media sokaisee meitä koko ajan tekemään lisää "tuhoa". 
Olen iloinen, että olen löytänyt jotain tietoisesti etsimiäni "trend-item"-juttuja kierrätyksestä ja voin pistää ne hyvällä omalla tunnolla takaisin kiertoon jos siltä tuntuu.Itseltäni löytyy myös monia tosi kivoja vaatteita/asusteita monen vuoden takaa ja ne ovat edelleen käytössä. Säilytän varastossa laatikkoa, jossa on vaatteet, joita en tällä hetkellä ehkä käytä, mutta uskon käyttäväni joskus. Kierrätetyt ja itse tehdyt vaatteet tuntuvat aina jotenkin erityisemmiltä. Ja olokin on ehkä tällä hetkellä jo parempi. Viikonloppuna voisin vielä ommella jotain kivaa itselleni ja varata vaikka pitkästä aikaa kirpparipöytää.hmm joo eiköhän tää avautuminen riitä nyt!

xoxo
Casey

Tunnisteet: , ,

15 kommenttia:

23/8/11 23:30 , Blogger Niina kirjoitti...

Tuo tunikahan on aivan ihana! Ite rakastan kirkkaita värejä ja viisveisaan siitä, jos ne ovat jossain vaiheessa out. Pintamuodilta on vaikea välttyä, kun astuu vaatekauppaan, jossa syksyn uutudet hohtavat jo rekeissä. Ite kuitenkin nappaan trendejä sieltä ja täältä ja yhdistelen niitä omaan tyyliini. :)

 
24/8/11 00:03 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mä katoin heti, että ompa kivan näkönen tunika!:)

 
24/8/11 12:09 , Anonymous elle kirjoitti...

Toi on niin totta. Ja välillä ahdistuu esimerksiksi siitä, kun mähän rakastan pillifarkkuja ja oversize-paitoja, ja nyt on tulossa levveälahkeiset housut takaisin. Ahdistaa että olenko sitten out ja onko tosiaan pakko opetella nuo leveälahkeiset. Eikö pillit voisi aina olla muodissa. Ja kireät paidat ei sovi sitten ollenkaan mun kropalle ymym. Mutta miks helvatassa mun pitää seurata sitä muotia, kai mä saan jämähtää pillifarkkuihin jos haluan, vaikka tähän mennessä olenkin seurannut kaikkia trendejä. :D (terv. tyttö joka vihasi pillifarkkuja - enköhän mä niihin leveisiin takaisin totu!)

 
24/8/11 17:11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

jännää, kirjotin just kulutuksesta viiden sivun aineen :)

 
24/8/11 18:00 , Blogger Ansku kirjoitti...

Siis Teemu ei lämmenny tolle valkoselle? Sehän on nimenomaan oikein mainio. :D Siis puhuitko nyt tuosta kuvassa näkyvästä vaatteesta edes.

 
25/8/11 00:38 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa puhetta!!!
Ihanaa että joku bloggaaja miettii tällaista ja postaa siitä :)

Todellakin, ihan kauheeta paskaa se kaikki in/out-höykytys lehdissä..
Koska sit just jotku ihmiset epävarmana omasta tyylistään, luulee että on se pakko taas vaihtaa koko vaatearsenaali niihin uusiin "in-kamoihin" :( Ja sairas kulutus vaan kasvaa..

Oon aivan samaa mieltä tosta vaatteet oman maun ja vartalon mukaan-ajattelusta! Hyvä sinä :)

 
25/8/11 09:19 , Blogger Casey kirjoitti...

Niina, :) kiitos! Eipä siltä pintamuodilta voi välttyä kuten sanoit, mutta onneksi samalla asenteella täällä eletään :)

Anonyymi, :D heh kiitos!

elle, näinhän se menee, mäkään en vielä tiedä kumpi tulee voittamaan leveä vai kapea lahje. Luulen, että kapea sopii meikäläisen kropalle paremmin, mutta kaappiin mahtuvat myös muutamat leveät :)

Anonyymi, mullakin oli aika lähellä, koska viiden sivun verran ois kyllä ollut asiaa tykitettävänä. Taidan sittenki suunnata sinne etiikka ja ekotehokkuus kurssille! :)

AnsQ, :D puhun puhun! Liioittelin ehkä vähän tota sen reaktiota, mutta kyllä se yleensä aamusin kehuu meikäläisen kuteita. Ja ehkä mallia enemmän sitä ärsytti väri, joka ei ole valkoinen vaan vaalea liila!

Anonyymi, :) oon sitä mieltä, että jokainen voi olla tyylikäs pienelläki budjetilla. Vaatekaappia ei tarvi kääntää ympäri joka sesonki, vaan trendeistä ja muodista pitäisi ammentaa ne omaan juttuun sopivat. Mutta jos kirjoitetaan "Pidä kirkkaita väriyhdistelmiä vielä hetki, sillä ne ovat ensi kesänä totaallisesti out" niin tota on aika paha lähteä enää lukemaan rivien välistä. Media hyihyi!

 
25/8/11 12:28 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Aivan! Ja must on myös mahtavaa, et ku sä oikeesti teet noita mahtavii kirppislöytöjä ja esittelet niitä täällä, ni se voi motivoida muitakin kirppiksille!
Kun tuntuu et suomessakin noi suosituimmat blogit taas saattaa juurikin (omalla) esimerkillään vaan "motivoida"ihmisiä taas just sinne ketjuliikkeisiin hamstraamaan enemmän ja useemmin uusii vaatteita..
Ei oo hyvä suunta se :(

Tietenkin itsekin ostelen paljon, mutta tarpeeseen ja harkiten, ja kaikkia tulee kyllä oikeesti käytettyä paljonkin.

 
25/8/11 13:49 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

todella kiinnostava postaus :) itsellä on pyörinyt samat asiat mielessä kulutuksesta...

 
25/8/11 14:05 , Blogger Riikka kirjoitti...

http://withriikkablogikirppis.blogspot.com/

Mun blogikirppis jossa tällä hetkellä kenkiä koossa 36!

 
25/8/11 14:52 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

just ihana toi tunika! :)

 
25/8/11 15:54 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Musta koko tän merkinnän pointti on erittäin outo...mulle on aina ollut itsessään selvyys, että puen päälleni ainoostaan mikä itse tuntuu hyvältä ja kauniilta. Vaikka aina sen hetkinen muoti vaikuttaa suuresti pukeutumiseeni, teen lopulliset päätökset minä itse. Vaikka leveälahkeiset farkut on nyt muodissa, en pukeudu niihin koska pidän pilleistä. En vaan pysty ymmärtämään, kuka voi kokea painostusta pukeutua siten miten muoti sinä hetkenä näyttäytyykään. Todella ahistavaa tietää, että jotkut ihmiset ahdistuvat muodista? Ja välillä ahdistuu esimerksiksi siitä, kun mähän rakastan pillifarkkuja ja oversize-paitoja, ja nyt on tulossa levveälahkeiset housut takaisin. "Ahdistaa että olenko sitten out ja onko tosiaan pakko opetella nuo leveälahkeiset." Whattt? Oikeesti?

Itse ainakin pukeudun just niin kuin tykkään, oli se muodin mukaan tai ei. Oonkin ihmetellyt eräitä muotibloggareita, jotka "rakastuvat" jokaiseen muodin päähänpistoon. Ilmeisesti kyseessä onkin monen kohdalla ollut vain halu seurata muotia, välittämättä siitä faktasta että onko kyseinen muoti itselle mieluisaa vai ei. Surullista, sanon minä. Eikä sellasessa oo mitään muodikasta:( Muodikasta on pukeutua siististi ja kauniisti niin, että se myös itsestä tuntuu hyvältä.

 
25/8/11 18:27 , Blogger Noora S kirjoitti...

ihanaa että kerrankin joku bloggaaja kirjoittaa myös tästä näkökulmasta! oon pitkään odottanut tätä, kiitos siis. maailma ei tosiaan rajoitu euroopan rajojen sisäpuolelle ja aivan totta, joku ne vaatteet meille ompelee ja kengät liimaa. materiaalit ei kasva puissa ja nahka on ihan oikeasti eläimen nahkaa. tuntuu liian usein että ihmiset elää korvat ja silmät ummessa, tiedottomina todellisuudesta.

 
25/8/11 20:04 , Blogger Casey kirjoitti...

Anonyymi, mä voin ihan rehellisesti sanoa, ettei mulla ois varaa ostaa kaikkia mun vaatteita kaupasta. Tai oisi, mutta sitten säästöön ei jäisi mitään, enkä halua, että mun tili tulee koskaan näyttämään sellaisia lukemia, että joudun miettimään mitä syön loppuviikosta. Mutta on kirpparit myös niin ihania, että haluan sinne ihan vapaaehtoisesti mennäkin:) Kiva,että motivoin muitakin koluamaan niitä!

Anonyymi, itelläni myös, varsinkin nyt bloggausuran myötä se on jotenki tullut tosi lähelle itseä.

Riikka, pitääki tsekata :)

Anonyymi, kiitos :>

Anonyymi, hmm.mullekin on tällä hetkellä itsestään selvää että päätän kyllä ihan itse mitä puen päälle mutta aina niin ei ole ollut. Tämän postauksen pointti ei ollutkaan siinä, etten tiedä miten päin elää jos en ole muodissa. Voin ihan julkisesti kertoa, että mua on joskus kiusattu vaatteista yms. ulkonäöstä ja silloin elin ihan totaalisesti ulkoisten mielipiteiden yms. hallinnassa. Uskon, että täällä on monia muita, jotka eivät ole niin satavarmoja itsestään tai eivät ehkä osaa/halua kehitellä itse omasta mielestään kivoja asuja ja hakevat siis inspiraatiota muualta. Halusin mm. heille muistuttaa, ettei aina tarvitse lukea sanatarkasti kaikkea vaan pitää opetella lukemaan asiat rivien välistä. Mainonnan tehtävä on aina vain ainoastaan myydä ja nyt se on viime vuosina mun mielestä vaan korostunut. Mä en siis ahdistu muodista, mulle sen seuraaminen (enkä nyt tarkota koko ajan uusien ostamista vaan yleistä seuraamista) on harrastus siinä missä lenkkeilykin. Minua ahdistaa nämä mainonnan keinot, joilla ihmisiä "huijataan" uskomaan, että ne todella tarvitset kaikkea sitä.

norppi, niimpä niin ja missä oloissa ne yleensä vielä tehdään. Nämä on vaan liian isoja asioita yhden opiskelijatytön muutettavaksi. Siksi en halua ahistua, jos joskus ostan toppini yms. hennesiltä, koska mulla ei ole varaa eikä haluakaan maksaa siitä 10 kertaista summaa jossain ehkä järkevämmässä ostopaikassa.

 
28/8/11 23:48 , Anonymous Nelli kirjoitti...

Ihanaa, että otat kulutusjutut puheeksi, vaikka sun blogi uppoaa ilman niitäkin ihan täysillä. Hesarin sunnuntai liittessä (28.8.) oli loistava juttu siitä kuinka perjantai pullo on vaihtunut perjantai puseroon (ei se mediakaan aina ole paha). Kannattaa lukaista, jos sen vielä käsiin saa. Huolestuttavaa ei ole se, jos hankkii välillä jotain uutta, vaan se, että homma menee joillain ihmisillä joka viikkoiseksi "vastuuttomien turhuuksien" osteluksi.
Ps. Onnea Indiedaysiin siirtymisen johdosta!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu