Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Sitruunasoossia

11/07/2010

Sitruunasoossia

Huh huh, mä oon kaksi viimeistä päivää lentäny aikalailla. Oon lukenu tuleviin tentteihin ja aloittanut talven salikauden eli hakenut mun salikortin kesä-jäähyltä. Oon hinkannu koko kämpän lattiasta kattoon, koska semmoisen pikku pommin tähän räjäytän, että juodun muuttamaan 10. kerran kahden vuoden sisään. Kiinteistövälittäjä tulee huomenna ja paikat pitää olla kunnossa. Nyt mulla on vuoden loppuun aikaa keksiä uusi koti ja suunnitelma :D Joka tapauksessa en ole ehtinyt edes laittaa muuta päälle kuin yöpuvun ja salikamat, joten pitkästä aikaa ruokapostausta.

Kokeilin tänään sitruunakastiketta ja oli kyllä aikas hyvää. Vaatii vielä kehittelyä ja paremman kombon löytämistä, mutta kyllä tämä toimii näinkin :)
Sitruunakastike
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl kanalientä
2 dl kermaa
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 rkl voita
suolaa
pippuria

Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja vispaa huolella. Lisää kuuma kanaliemi (puolikas liemikuutio 3dl:ssä kiehuvaa vettä). Anna kiehahtaa. Lisää sitruuna mehu ja raaste. Lisää kerma. Sekoita tasaiseksi ja anna hautua miedolla lämmöllä hetki. Lisää voi ja vatkaa voimakkaasti. Mausta. Sekoita pastaan/spaghettiin/nuudeliin yms. tai tarjoa uuniperunan/kalan kastikkeena esimerkiksi. Ruokaisamman saat lisäämällä esim. ruskitettuja kanasuikaleita kastikkeeseen.

Mulla kastike jäi vähän löllöksi, joten haudutin pidempään. Tarvittaessa voi lisätä jauhoja/maizenaa. Itse söin kastikkeen sekoitettuna nuudeleihin, avokadon, katkarapujen ja parmesaanin kera! Hyvää oli, mutta luulen että esim. savulohi olisi toiminut paremmin. Testailut jatkukoon. Kertokaahan jos innostutte kokeilemaan eri versiota niin miten kävi :)

Nyt palaan tenttimuistiinpanojen ääreen.
xoxo
Casey

Tunnisteet:

6 kommenttia:

7/11/10 20:34 , Blogger Linda kirjoitti...

miks ihmeessä muutat? yksinkö? No mut koitappa jaksella muuttojen keskellä :)

 
7/11/10 20:43 , Blogger Casey kirjoitti...

Linda, ihan yhdessä muutetaan ja vuokranantajan syistä, ei meidän. Tää on onneks aika tuttua jo:D

 
7/11/10 21:16 , Blogger Laurajuliaaaaa kirjoitti...

huh pelästyin jo että muutat yksin!!:D mutta luojan kiitos muutatte molemmat;)

 
8/11/10 19:02 , Blogger Ansku kirjoitti...

Voi hurja! Onko teillä vaan niin huono tuuri, että vuokranantajat on tollasia seppoj vai mitäs. Aaaika monta muuttoa ootte tehneet. Huh:D

 
8/11/10 20:25 , Blogger Casey kirjoitti...

so this is my life, :D ei en! vielä turvallsesti yhdessä:)

AnsQ, no lähetään siitä että ollaan vuokralla teemun porukoilla:D että ei ne ihan seppoja ole, on niillä ihan tarpeeksi painava syy.Silti vähän harmittaa :/

 
9/11/10 21:16 , Blogger Aurora kirjoitti...

Nam, näyttää hyvältä! Heti testaukseen :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu