Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Munakoisokokeilu

8/10/2010

Munakoisokokeilu

Tervehdys, nyt mulla on kaikki lomakuvat mutta menee hetki kun saan plärättyä ne läpi. Laitan siis tähän väliin tän päivän kokkailutapauksen kuvat. Mulla on ihan hirveä into kokata, sillä en ole nyt reiluun viikkoon laittanut kunnolla ruokaa itse! Kaivoin mun rakkaan reseptin kirjan esiin ja otin tälle viikolle tavoitteeksi koittaa muutamat unholaan jääneet reseptit. Ensimmäisenä lähti munakoisonyytit testiin:

4:lle hengelle:

2 munakoisoa
2 pientä tomaattia
1 mozzarella möykky
tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria

kastike:
2rkl välimerentahnaa (pesto rosso käy)
1rkl balsamicoa
2rkl vettä
1rkl siirappia

Viipaloi munakoisot pituussuunnassa 16 ohueksi viipaleeksi. Keitä niitä 2-3min suolatussa vedessä. Valuta ja kuivata talouspaperin päällä. Ota 2 viipaletta ja aseta ristikkäin.
Viipaloi tomaatit ja mozzarella ohuiksi siivuiksi. Aseta ensin tomaatti munakoisojen päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Aseta väliin myös muutama basilikan lehti.
Toista samat maustamiset sen jälkeen kun olet lisännyt mozzarellan kasan päälle.
Nostele sivuilta munakoisot päälle nyytiksi ja laita tarvittaessa hammastikku pitämään kiinni (munakoisonyytit kannattaa vielä tässä vaiheessa asettaa talouspaperin päälle sillä valuttavat vettä, kuivahtaessaan ne pysyvät kiinni ilman tikkuja ja voit poistaa ne ennen kuin paistat)
Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen.
Paista munakoisot joko grillissä tai pannulla n. 4 min / puoli
Nosta munakoisot astiaan ja sivele kastikkeella. Ripottele päälle esim. paahdettuja pinjan siemeniä ja basilikan lehtiä koristeeksi.
Lisukkeeksi tein itse fetasalaattia, mutta nyytin voi esimerkiksi tarjota lihan lisukkeena jos haluaa todella ruokaisan version :)
Itse tykkään kovasti munakoisosta mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun valmistin sitä itse! Ainakin ensimmäiseksi kokeiluksi maistui hyvältä :) Muutenkin olen innostunut kokeilemaan erilaisia kasvisruokia ja huomenna onkin luvassa sieniä! Lomalla mun suhteellisen terveelliset elämäntavat olivat lähinnä kirosana joten tekee niin hyvää kropalle saada jälleen "normaalia ruokaa" :D Palailen myöhemmin lomajuttujen parissa, nyt siivoushommiin!

xoxo
Casey

P.S. Mitäs tykkäätte uudesta bannerista?

Tunnisteet:

2 kommenttia:

10/8/10 22:52 , Anonymous Milla kirjoitti...

No voi juma jos oisin tienny tosta nyytistä (tai sen sisällöstä) ni oisin syöny sen viimeisen!!! Älyttömän hyvin kuuloinen! Höh!!
Ps. tiedän missä postasit tämän reseptin....... ;)

 
10/8/10 23:17 , Blogger Casey kirjoitti...

Milla, no oisit syöny! Voin tehdä sulle noita joku kerta,vaik niis erakkobileissä.ja hei kato postausaikaa,tää on tehty jossain ihan muualla kuin siellä;)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu