Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Carrot cake

9/12/2010

Carrot cake

Tervehdys. Palasin tänään täysin turhan takia Helsinkiin, sillä luin äsken että aamun tunnit on peruttu. Noh onneksi minulla yksi pieni juttu blogiin liittyen iltapäivällä, mutta palataan siihen myöhemmin. Tiistaina olen siis matkalla Tallinnaan Teemun kanssa. Äsken selailin Tallinnan shoppailumahdollisuuksia ja törmäsin Pull&Bearin sivuilla vielä yhteen ihanuuteen. Kovinkaan moni aviator&kelsi takki ei ole saanut minua hymyyn, mutta tämmöinen farkkutakki pehmokauluksella niiden tsiljoonien (teko)nahkaisten rinnalla voisi toimiakin.
Mitäs te tykkäätte? :)
Ja sitten pyydeltiin tuota eilisen porkkanakakun ohjetta niin tässä tulee. Ohje on tehty tämän pohjalta, mutta olen vähän muutellut sitä.
Porkkanakakku
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria (tavallista)
1,5 dl fariinisokeria
2 dl öljyä
4,5 (-5dl) dl vehnäjauhoja (katso ettei lopputulos ole liian jäykkä)
3/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
6 dl porkkana raastetta
55 g hasselpähkinärouhetta

Kuorrute
180 g pehmennyttä voita/margariina
3 dl tomusokeria
200 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon öljy.

Yhdistä keskenään jauhot, mausteet, leivinjauhe ja sooda kaada munaseokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää porkkanaraaste ja pähkinärouhe. Käytä sähkövatkainta ja pyöräytä sillä taikina ripeästi tasaiseksi seokseksi. Voitele ja jauhota n. 26 cm:n kakkuvuoka. Kaavi taikina kakkuvuokaan ja paista 180-asteessa 40-45 min, tai niin kauan että koeteltaessa tikulla kakun keskiosaa, yhtään taikinaa ei tartu tikkuun. Tarkoitus on, että kakku kohoaa uunissa hyvin korkeaksi.

Anna kakun jäähtyä hieman, ennen kuin siirrät sen lautaselle.

Sillä välin kun kakku on uunissa, valmista kuorrute. Vatkaa keskenään voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri nopeasti pyöräyttäen.

Kun kakku on jäähtynyt, halkaise se kahtia ja levitä osa kuorrutteesta kakun väliin. Itse jätin tuon vaiheen tekemättä, koska keksin sen vasta jälkeenpäin, kun kuorrutetta jäi niin paljon yli ja kakku vaati sisälle kostuketta! Laita toinen puoli päälle ja levitä kuorrute lastalla kakun päälle ja sivuille. Ripottele pinnalle saksanpähkinämurua.
xoxo
Casey

Tunnisteet: , , ,

9 kommenttia:

12/9/10 20:13 , Blogger Carla kirjoitti...

mmm! mä tykkään tosta takista :)! ihana toi vuori.

 
12/9/10 20:49 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mistä tuolta pull and bearin sivuilta näkee noi tuotteet?? :o

 
12/9/10 22:17 , Blogger Riikka kirjoitti...

Toi takki on tosi kiva :) Itsekin just suunnittelin pientä Tallinnan reissua, ois kiva päästä shoppailemaan sinne kun ei muitakaan reissuja ole tiedossa..

 
12/9/10 22:56 , Blogger Ansku kirjoitti...

Näyttääpä kakku mehevältä! :P

 
13/9/10 09:41 , Anonymous Lauuurrss kirjoitti...

haluaisin kysellä sellaista, vaikka tämä onkin henk.kohtaista, ja siis pakko ei ole vastata:) mutta, olette olleet tuon teemun kanssa kauan yhdessä(muistaakseni), niin miten pidätte suhteenne kunnossa sillä arkihan jossain vaiheessa tulee suhdetta vastaan eikä se rakkaus ole enää välttämättä samanlaista kuin ennen. ja oletko mustasukkainen poikaystävästäsi?:) kiitos jos vastaat, mutta jos et vastaa niin ymmärrän hyvin:) hyvää syksyä teille. teillä vaikuttaa olevan hyvä suhde:)

 
13/9/10 10:49 , Blogger Casey kirjoitti...

Carla, mä myös:)

Anonyymi, muistaakseni collection osiosta tai sit showroom.

Riikka, mullakaan ei ole tulossa mitään reissua joten Tallinna kuulosti tosi kivalta ja eckerölinellä opiskelijat 15 e edestakaisin!

AnsQ, sitä se oli kyllä:D taikina maistui myös:)

Lauuurrss, :) mitäs mä tähän vastaisin:D varmaan se että muistaa välillä kiireisen arjen keskellä pistää paussin kaikelle muulle ja viettää päivän kahdestaan vaikkapa urheillen, kokaten, shopaten jne. Tykätään Teemun kanssa tehdä ihan perusjuttuja kahdestaan niin kai se on se mikä meidät pitää kasassa:)

 
13/9/10 18:55 , Anonymous Lauuurrss kirjoitti...

okei, eli ihan perusjuttuja:) no ostaako teemu sulle paljon ylläreitä tai muuta?:)

 
13/9/10 19:28 , Blogger Casey kirjoitti...

Lauuurrss, ei ei osta:D ei olla mitään lahjojen/ylläreitten ostajia. Mielummin yllätetään toinen siivoamalla tai kokkaamalla:D

 
13/9/10 20:34 , Anonymous M kirjoitti...

No voihan pasa, mun kommentti katos ku tää yhteys katkes..
mut kehuin vain suhdettasi, by the way onko asuntonne oikea lemmenpesä;)
ps.juttelin miehesi kanssa vartin viime viikolla! olet varmasti mustis?
t. vaikee taas arvata kuka :D

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu