Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travelguide

1/25/2010

Travelguide

Mulla on kaiken koulustressin keskellä yllättäen hirvee lomakaipuu, joten päätin pistää vähän reissujuttua tulemaan. Se ketä houkuttelisi tällähetkellä nauttia ihan mukavasta auringosta ja lisäksi shoppailla huikeen edullisesti ja monipuolisesti, kannataa lukea tämä!

Yhdistyneet Arabiemiirikunnat
Väestö: 4,3 miljoonaa
Pinta-ala: 82 880 km²
Valuutta: Dirham (AED)

Matkakohde:
Dubai
Dubaista muutama sana:
-alkoholiahan täällä ei myydä kuin tietyissä hotelleissa
-suurin osa hotelleista on supersiistejä, vaikka vain muutamalla tähdellä "merkitty"


-pukeutumista kannattaa miettiä rannan ulkopuolella tarkemmin (perussääntö:ei olkapäitä/polvia paljaana)
-tällä hetkellä liikenne vielä vähän sekaisin, koska kaupunki juna vielä kesken
-ostoskeskuksia löytyy kymmeniä-ostoskeskusten lisäksi erilaisia viihdekeskuksia (esim Wafi) ja vesipuisto-joulu-tammikuussa mahdollisesti sää pilvisempi ja viileämpi (= 20asteen paikkeilla) muuten aika superkelit-maksuttoman openbeachin lisäksi muutama maksullinen hienompi aidoilla ympäröity ja kahviloilla varustettu-paikallista kulttuuria/historiaa tarjolla suhteellisen vähän kulta/mauste/kangas-soukit, vanhin moskeija ja paikallinen museo tulee nyt ensimmäisenä mieleen-ravintoloissa melkein jokaisen maan keittiö on edustettuna, löytyypä jopa skandinaavialainen keittiökin yhdestä ostarista...
Mutta niin painotetaas tää siihen shoppailuun, koska pian parin päivän päästä alkavat siellä shoppailufestivaalit:
Dubai Shopping Festivals 28.1.-28.2.2010

Vuosittainen kansainvälinen ostosfestivaali, jossa on mm.
- alennusmyyntejä
- erikoistarjouksia
- perinnejuhlia
- kilpailuja
- konsertteja
- muotinäytöksiä
- näyttelyitä
- ilotulituksia
- Global Village, huvipuiston ja messujen yhdistelmä. Myynnissä eri maiden tuotteita.

Ostoskeskuksista mahtavin on uusi Dubai Mall, jonka kiertämiseen mulla meni 4päivää:D se oli kuin pienikaupunki. Sisällä kauppojen/ravintoloiden lisäksi mm. maailman suurin lasiseinäakvaario, vesiputous, jääareena, neonvalocatwalk jne.
Tässä pahoilaisessa on siis 4varsinaista kauppakerrosta, ja 3 isoa osaa, jotka ne jaettu pienempiin. Merkkivaatteille oma hienommin sisustettu alue, Foodcourt, muutama suuri tavaratalo esim Bloomingdales avautuu nyt keväällä.

Muita käymisen arvoisia ostoskeskuksia mun mielestä:
Mall of emirates (sisällä laskettelukeskus)
Deira city centre
Ibinbattuna mall
Mercato mall
Dubai festival city
Burjuman

Mä latasin reissulta laukkuun mm. aivan mahtavia kankaita ja sit tietty jotain vaatteita ostoskeskuksista. Sieltä löytyy nimittäin merkkikauppojen lisäksi lähestulkoon kaikki kaupat mitä voit toivoa. Tietysti jos ei rahaa / halua ole ostaa aitoja merkkivaatteita voi suunnata feikkialueelle tekemään löytöjä:) Mahaan upposi toinen toistaan ihanempia herkkuja. Erityisesti upeat vartioidut suklaapuodit, japanilaiset sushipaikat ja paikalliset ruoat jäivät mieleen. Tietty jenkkien jäätelöbaarit toi mulle muutaman lomakilon!

Nyt haikailen kovasti takaisin lämpimään ja noille kaupoillejoten loppuun kuiskaan pienen salaisuuden: rukouksiin vastataan ja reissun päällä ollaan parin kk sisällä. Kohdetta en kerro, koska olen pitänyt tätä salaisuutta jo kohta vuoden ja synttärisankari-äiti jolle matka on osoitettu ei vieläkään tiedä mihin ollaan menossa! arvatkaa tekiskö mieli kertoa:DD

jännityksellä
Casey

P.S. kysyä saa lisää jos kiinnostaa, kuvat viime ja edellisreissulta (06), faktat Finnmatkoilta
Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu