Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

The best year of my life so far part 2

3/18/2010

The best year of my life so far part 2

Ihanan positiivisen vastaanoton saanut Norja postaus saa nyt jatkoa:) Muutama juttu vielä edelliseen liittyen mitä unohdin mainita. Töitä hakevalle, Norjan palkkaus taso on huikea. Yli 15e tunti palkka oli lähtöpalkka millä aloitin kaupan kassalla, mutta verotus oli myös huikea:D melkein 40% veroa meni jopa minulta. Palkkaustaso/verotus määräytyy iän,työvuosien ja sitä kautta palkan mukaan:) Töitä tekevän on avattava yleensä norjalainen pankkitili, jolle palkat maksetaan.Harvoin ne maksavat ulkmaalaisille tileille.Mutta nyt asiaan, heinäkuussa pakkasimme kaiken mahdollisen henkilöautoomme ja Teemun vanhemmat hakivat isommat tavaramme asuntoautolla. Päämäärä ei ollut selvillä heti alusta, joten vietettiin pari viikkoa ristiin rastiin Ruotsissa. Kun Falkenberg varmistui, Teemu meni edeltä, sillä itse olin käymässä Suomessa.
Saavuin tähän hieman Kotkaa pienempää Etelä-Ruotsin kaupunkiin heinäkuun lopulla. Se oli koti ensisilmäyksellä. Porvoomainen vanha täynnä tunnelmaa oleva kaupunki vei sydämen. Lisäksi Göteborgiin oli vain 50 minuuttia moottoritieltä, joka tuntui erittäin lyhyeltä ja vaivattomalta Norjan reissun jälkeen:)
Ensimmäinen näkymä näytti suurinpiirtein tältä uuden kodin pihalla:

Tien toisella puolella kulki joki ja merenrannalle oli vai kilometrin matka.

Uusi koti oli kaikkea muuta mitä edellinen. Vanha kivitalo, lähemmäs sataneliöä tilaa, jokainen huone maalattu erivärisiksi jne. Olin jälleen myyty:D

Asuimme aivan keskustassa ja vanha mukulakivi tie kulki talon vierestä. Talossamme oli siis asuinrakennusten lisäksi pienikauppa, sympaattisin ruotsalaiskahvila ikinä, sekä kangaskauppa (mikä voisi olla täydellisempää?)
Se ero Kotkaan tällä paikalla kyllä oli, että täältä löytyi elämää vaikka asukkaita ei ollut edes yhtä paljon. Talomme yhtedessä oli vielä kaksi ravintolaa. Kotkassa on varmaan yhteensä se kaksi:Dhaha Vastapäätä oli tämä huikea ravintola, jossa oli ulkosohvat ja iltaisin siellä soitettiin todella hyvää musiikkia:) Tää oli ruotsin parhaimpia puolia. Kansainvälinen meininki kahvila/ravintola kulttuurissa, ihanat ulkosohvat jne. <3
Paikka oli ihania sisustusliikkeitä täynnä.Ensi kesänä ois tarkoitus viedä äiti tonne käymään ja palata itse fiilistelemään viime vuotta:)
Täältäkin paikasta löytyi huikea uimaranta :D mullehan se sopi kun lomalla olin!
Olin jo miettinyt monesti mitä tehdä koulun kanssa. Soittelin kesän aikana kansainvälisyysasioista vastaavalle opettajalle jne. Alkuperäinen suunnitelmani oli hakea jälkihaussa Boråsin käsi- ja taideteollisuusoppilaitokseen vaihto-oppilaaksi. Siellä olisin kyennyt aloittamaan aikaisintaan tammikuussa, mutta se kariutui Suomeen palaamiseen.
Mietin myös työvaihtoehtoja, jotka eivät kuitenkaan lähteneet yhtä hyvin kuin Norjassa.Sitten kävin Suomessa koulun alkamispäivänä huikkaamassa terveiset ovelta ja lähdin takaisin:D käytännössä näin, oikeasti oltiin sovittu, että hoitaisin taas etänä asioita kunnes saisin tehtyä päätöstä tulevasta.
Ruotsissa ollessa me tehtiin Teemun kanssa vähintää muutama reissu viikossa Göteborgiin Teemun veljen luokse. Hän pelaa myös jalkapalloa ja muutti Ruotsiin muutama hetki meitä ennen. Göteborgin lisäksi kävin useaan otteeseen itseksenikin Halmstadissa, jonne matkaa oli pari kymmentä minuuttia.
Huikein reissu tehtiin eräänä päivänä, kun päätettiin lähteä ajelulle. Ajeltiin Halmstadiin, jossa käytiin lemppari kirppareilla, sieltä Helsingborgiin, jossa käytiin "kahvilla" (ei juoda kumpikaan:D), sieltä jatkettiin illan jo tullessa Malmöseen, jossa ruokailtiin ihanassa ravintolassa ja kierreltiin netistä etukäteen katsottua kirppariosoitteita. Villein idea syntyi siinä puoli 8 aikaan illasta, kun päätettiin ylittä raja ja lähteä Kööpenhaminaan:D Mua harmittaa aivan käsittämättömästi sillä kyseisen reissun kuvat on kateissa, todennäköisesti mun vanhalla rikki menneellä koneella,mutta halusin silti jakaa tän ikimuistoisen illan teidän kanssa:D Käytiin Kööpenhaminassa kävelemässä ja ihailemassa jo kiinni menneitä muotipuljuja. Syötiin juustoja ihanassa katukahvilassa ja ajeltiin puoleksi yöksi kotiin Falkenbergiin :) <3
Göteborgista löytyy kuitenkin kuvia:
Yksi mun lempparijutuista Ruotsissa oli aivan mielettömät kirpparit ja hienommat secondhand-putiikit!
Kierreltiin lempparikirpparit lähestulkoon joka kerta kun Göteborgiin ajeltiin:)
Hintataso vaihtelee kovasti eri putiikkien välillä. Nämä ketjukirpparit pitivät hintoja alempana, mutta varsinaiset fiinit secondhand liikkeet saattoivat pyytää suuriakin summia.
Toinen mulle ihana juttu oli kerrankin hyvän tarjonnan omaavat kangaskaupat, esim Gårda Textil:
Ja ei varmana tarvitse mainita miten ihania kahviloita ja ruokapaikkoja täältä löytyi. Mulle maistui ruotsalaiselämä todella hyvin ja lähtisin vaikka samantien takaisin:D
Lemppari paikka oli pieni "tapas-cafe" keskustassa
Göteborgista löytyy myös sympaattinen huvipuisto Liseberg, jossa jopa minä viihdyn vaikka en tykkää hurjista laitteista ja vielä vähemmän tykkään pelata mitään pelejä:D
Sisko ja kaverikin kävi vierailulla ja teemun veli voitti ton geishajutun!!:Dse oli hieno hetki.
Ja jos nyt ihan rehellisiä ollaan, kyllä mua kaiken tän lisäksi viehätti ja viehättää ruotsissa edelleen ne shoppailuapajat:D Mielettömiä liikkeitä ja merkkejä perä jälkeen.
Kauppakeskusten ja pikkuputiikkien lisäksi isot outlet yhtymät on tosi suosittuja täällä. Matkan varrella Falkenbergistä Göteborgiin sattui olemaan yksi tällainen:
Täältä löytyi mm. Filippa K:ta, Acnea, Nike ja muita urheilumerkkejä jne.
Aloitin ensimmäisen blogin pitämisen juuri Ruotsissa, mutta se kariutui inspiraation puutteeseen jo syksyllä. Lokakuun tienoilla alkoi varmistua Teemun lähtö myös Ruotsista polvivaivojen takia. Itse tein pikaratkaisun siinä vaiheessa ja ilmoitin palaavani koulun penkille. Asustelin Helsingissä serkun luona ja ajelin aamuisin Kotkasta käsin Vantaalle. Teemu palasi kauden loputtua Suomeen ja aloitti kuntoutumisen.Marras-joulukuun asuin solussa Vantaalla ja uusivuosi toi uuden ja taas yhteisen kodin meille Helsingistä. Tällä hetkellä Teemu on toipumassa toisesta polvileikkauksestaan ja on toivottavasti kesään mennessä valmis kentille:) Katsotaan minne vie tie sillä kertaa. Vaikka itkin monesti väsymyksen piikkiin muuttojen määrää ja elämän hankaluutta vuoden aikana, taidan olla jo valmis uuteen seikkailuun:D

Teemu sanoi joskus monta vuotta sitten asian aika hyvin: "kyllä se paljon elämältä ottaa, mutta antaa moninkertaisesti takaisin" :) oon totaalisesti samaa mieltä.Mikään ei voi korvata viime vuoden kokemusta ja janoan kokea lisää. Toiveeni olisi toteuttaa toinen osa työharjoittelusta ulkomailla ykköskohteina Ruotsi tai Espanja <3

Etelä-Ruotsiin suuntaavalle vaihtoehtona on mennä joko lentäen Göteborgiin tai Malmöhön, tai kulkea laivalla Tukholmaan ja luotijunalla Göteborgiin.Itse olin mennyt molemmat reitit:) Jos kiinnostuu matkailemaan alueella suosittelen lämpimästä käymään läpi peräjälkeen tulevia kaupunkeja Göteborgista alespäin tai Malmöstä ylöspäin.Koko matkan kulkee juna, jolla pääsee Kööpenhaminaan asti:)

Näihin superpitkiin selityksiin lopetan tän postauksen ja toivotan hyvää yötä. Oon pahoillani ettei kaikkia kuvia löytynyt, mutta toivottavasti tästä irtoaa jotain:) Kysymyksiä vaan ilmaan!
Huomenna palaan vielä pakkailun ja lomafiilisten merkeissä!

xoxo
Casey

Tunnisteet: , ,

11 kommenttia:

19/3/10 01:47 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hihii kylläpä maailma on pieni! Ihmettelin mistä tuo Geisha kuva oli nii tuttu, kunnes tajusin että sehän oli just facebookin etusivulla. Selvis että meillä on yhteisiä kamuja siellä, hauskaa:D Ja asun siis ihan toisella puolella Suomea enkä tunne sua mitenkään, tätä blogia oon vaan nyt jonku aikaa lukenu ja tosi kivalta kyllä vaikuttaa! :) -Ii

 
19/3/10 09:22 , Anonymous Heta kirjoitti...

Missä päin Helsinkiä asutte nyt? :) Joissakin kuvissa on vilkkunut niin kivan näköinen seutu, että on pistänyt miettimään :D

Oot supersöpö ja tykkään sun blogista sikana, vaikka löysin sen vasta viime viikolla!

 
19/3/10 10:17 , Blogger Casey kirjoitti...

Anonyymi, ahaa:D maailma tosiaan on pieni! ja kiitos:)

Heta, Vallilassa asutaan:) kiitos!

 
19/3/10 15:56 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihanissa paikoissa olette asuneet! Mahtavan spontaania elämää :-) Vaikka ei ole varmastikkaan ole aina helppoa niin juuri jotain noin spontaania elämää toivoisin itselleni. Kunhan 18 vuotta täyttäisin niin pääsisi paremmin unelmiaan toteuttaa. Tsemppiä Teemulle polven kanssa, pelaan itsekkin jalkapalloa ja olen juuri toipumassa omasta polvileikkauksestani, helppoa ei ole, mutta eihän elämän kuulukkaan aina olla :)

 
19/3/10 17:12 , Anonymous Sohvi kirjoitti...

Tää on kyl ihan lemppariblogeihin yltäny jo! Mielenkiintosta, vaihtelevaa luettavaa. Vaikkei minuu esim. kiinnostakkaa ruoka jutut niin kauheest, ni täs on vaikka mitä muuta juttuukii! Toivottavast jatkat samaa mallii :) Alotin lukemisen silloo ku Sara mainitsi tästä ja nyt jo tää on blogi jota katon ekojen joukos ku tuun koneelle lukemaa blogeja!!

 
19/3/10 19:02 , Blogger Iris kirjoitti...

Tervehdys!
Minäkin löysin blogisi vasta viime viikolla ja tykästyin heti ensi lukemalta. Mielestäni blogisi erottuu muiden joukosta korkealla tasollaan ja postausten vaihtelevuuden ja aiheiden kiinnostavuuden ja mielekkyyden takia.
Kiitos Ruotsi- ja Norja-postauksista! Oli molemmat tosi kivaa ja kiinnostavaa luettavaa, lukea jökötin kuin naulittuna koneelle ;D
Ja olen todella iloinen puolestasi, että olet päässyt näkemään maailmaa ja elämään kovin 'normaalista' poikkeavaa, ehkäpä kiinnostavampaa sekä toki varmasti toisinaan raskaampaa, mutta värikkäämpää elämää. Olet varmasti kokenut vaikka mitä! Onnen tyttö :)
Toivotan sulle mukavaa lomaa! Ja jään tänne kylmään Suomeen kaipailemaan näiksi pariksi viikoksi postauksiasi... :(
On muuten tullut käytyä Miamissa, sinnehän olitte lähdössä? Ihan mahtava paikka! Kandee tsekata sielläkin Outletit ja tietty rannat ja ehkäpä Disneyworldkin, ei ole pitkä ajomatka. Mukavaa reissua!

 
19/3/10 22:04 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ihana toi valkoinen auto!! minkä merkkinen se on? oot tosi nätti ja kaunis ja vaikutat aivan ihaaanalta ihmiseltä!<3

 
19/3/10 23:52 , Anonymous carrie kirjoitti...

Osaatko ruotsia hyvinkin, ootko esim. suomiruotsalainen vai ihan perus ruotsintaidoilla lähdit? :)

 
20/3/10 00:36 , Blogger lintu kirjoitti...

Aivan ihania nää sun Norja & Ruotsi kertomukset! Ja ihana kun noin jotenkin intohimoisesti kerrot, tulee niin kiva vaikutelma:) Oot kyllä kokenut valtavasti, mahtavaa!! Jos mulla joskus muutto Ruotsiin tulee, siitä vähän haaveilen, niin tulen sit pommittamaan sua kaikilla kysymyksillä:D
Ja kiitos sulle muutenkin aivan ihanasta blogista, eksyin tänne silloin kun mun ruokapostaustani kommentoit ja täytyy sanoa, että vaikka meillä ei ehkä tyylit yhteen menekään, niin oot kyllä saanut mut ihan koukkuun!!:D

 
20/3/10 11:06 , Anonymous jossu.h kirjoitti...

Vitsit miten siistiä olis kans päästä asumaan ulkomaille! Ihania kuvia!! :)

 
5/4/10 16:21 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oi sun poikaystäväs ja sen velihän on kuuluisia! =) molemmat tunnistin kuvista.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu