Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ja se eka sana oli KALA

7/06/2010

Ja se eka sana oli KALA

Kun mää olin aivannn pieeeen. Mun eka sana mitä opin oli kala, eka järkevä piirustus jonka piirsin oli kala (tiedäthän kolmio pyrstö jne.). Asuttiin kesät mökillä ja syötiin lähestulkoon joka päivä kalaa eri muodoissa. Rakastan kalaruokia edelleen. Syön reippaasti yli sen mitä vähintään pitäisi. Talvisin 3-4 ja kesäisin 5-6 kertaa viikossa. Enimmäkseen lohta eri muodossa, mutta muutkin menevät oikein hyvin. Nyt ajattelin jakaa eilisen ja toissapäiväset kalaruoat teidän kanssa:) Tehtiin lämminsavulohesta kaksi erityyppistä ruokaa. Sitä tulee syötyä ihan pelkästää mutta tykkään kokeilla uutta.

1. Munakasrulla savulohitäytteellä + vihersalaatti

Munakasmassa:
6 munaa
6dl maitoa
1dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
margariinia (leivinpaperin voiteluun)
Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää jauhot ja puolet maidosta. Sekoita ja lisää loppu maito. Mausta suolalla. (Itse koin ohjeen aika mauttomaksi, lisätkää ihmeessä esim. pippuria/yrttimaustetta jopa tilliä tai ruohosipulia niin saatte makua). Anna turvota hetki. Kaada massa leivinpaperilla peitetyn pellin päälle ja paista uunissa 200 asteessa n. 20-25 minuuttia.

Täyte:
1 rasia raejuustoa
1-2 keitettyä kanamunaa
1-2 rkl ruokakermaa
tilliä / ruohosipuli maun mukaan
400 g savulohta
pippuria
suolaa
sitruunamehua
Sekoita täytteen ainekset, katso että seos on tarpeeksi sakeaa, ei liian vetistä / liian kuivaa. Levitä täyte kypsän munakaslevyn päälle ja rullaa se kääretortun tapaan rullaksi. Heittele päälle maun mukaan juustoraastetta (eri makuja saa käyttämällä eri juustoja mozzarella/homejuusto yms). Paista viel n. 5 minuuttia jotta juusto saa väriä ja sulaa. Tarjoa raikkaan salaatin kera. Täytteenä voi käyttää myös sieniä/jauhelihaa yms. mitä ikinä keksitkään. Munakkaan maku yksinään on aika neutraali,joten vaihtelua saa täytteellä:)
2. Lämminsavulohi-salaatti ja äitin kermaviilikastike
salaattia
rucolaa
kevätsipulia silppuna
kirsikkatomaatteja
keitettyjä uusia perunoita
fetakuutioita
kurkkua
savulohta
sekaan vähän oliiviöljyä ja merisuolaa

kermaviilikastike:
1 prk kermaviiliä
tilliä ja tai ruohosipulia puoli nippua silppuna
sokeria n. 2rkl
suolaa 1-2 tl
loraus sitruunamehua
plöräys sinappia
sitruunapippuria (mustapippuri käy) maun mukaan

Meillä tarjottiin tällä kertaa lisukkeena uunituoreita sämpylöitä <3 kyllä kesäruoat on niin ihania!
Nyt vasta pääsen lähtemään Helsingin suuntaan, palaan huomen illalla:)

Kalaterveisin
Casey

Tunnisteet: , ,

7 kommenttia:

6/7/10 22:06 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Aah, nuo ruokaohjeet kuulostaa (ja näyttää) herkullisilta. :) Täytyy joskus kokeilla!
-Erika

 
6/7/10 22:35 , Blogger Ansku kirjoitti...

huu, näytti oikein makoisalta :D Mä en yleensä kalaruokia tee, juurikin sen takia kun en_vaan_osaa.

Kiitos näistä siis ! :)

 
6/7/10 22:45 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hahaa :D munkin eka lause oli "kala ui"! nams, pitääkin kokeilla tätä! kiva kun postailet näitä reseptei ;)

 
7/7/10 09:07 , Blogger Casey kirjoitti...

Erika, ne oli kyllä hyviä:P kokeile ihmeessä!

AnsQ, hassua miten aina luullaan että ne on vaikeita, mä teen kai niitä niin usein että ne tuntuu tosi helpoilta!:)

Anonyymi, kala mikä kala:D helppo oppia ilmeisesti. Eka sana mitä opin kirjoittamaan olikin sitten PASKA, ei niin hyvä:D mut kiitti että tykkäilet!:)

 
9/7/10 12:08 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

onko toi munakasrullan täytteen 1 rasia raejuustoa sellainen pyöreä pieni vai minkä kokoinen?

 
10/7/10 16:01 , Blogger Casey kirjoitti...

Anonyymi, pyöreä rasia mulla ainakin on käytössä:)! Täyte sopii muuten myös uuniperunoille tai suolaisten lettujen väliin!Tai miksei ihan leivällekin:)

 
11/7/10 14:59 , Blogger Tuulí@ kirjoitti...

Löysin sun blogin vasta, ja oon ihan innoissani! Kuvat on hyviä ja tarkkoja ja jutut tosi kivasti eteneviä! Keep going :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu