Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Etnochica

5/10/2010

Etnochica

Mulla oli tänään niin huvittava (ei kyllä naurattanu aluksi) aamu että. Ensinnäkin en yleensä koskaan painele torkkua päälle vaan singahdan ylös. Nyt makoilin ja venytin töihin lähtöä, puin päälle jotain erilaista ja vähän hassua koska teki mieli, sitten hirveellä kiireellä töihi. ja TSADAA sukkikset ratkeaa sisäreittäpitkin viiden sentin leveydeltä kun nousen autosta! Noh mikä hyöty siitä on että oon Seppälällä harjottelussa, no se että voin kipittää 3.kerrokseen asustepuolelle ja saan näytesukkahousut rikkinäisten tilalle. Nyt ymmärrän miksi kaikki vihaa maanantaita! Tässä tulee hassu tai ei niin hassu asu, hassuilla kuvilla tosin.

Sisko toi mulle muuten tuljaisia Ruotsista, ja NÄÄ EI OO KULTASET:DD vaikka kuva näyttää. Ne on semmoiset beigenudet pyöräilyshortsit! How great?:)
Loppuun vielä viikonlopun kakkuohje, kun sitä pyydeltiin:) Tiedoksi vain että itse onnistuin sen kämmimään, tai syytän kyllä ohjetta:D laitan loppuun omat parannusehdotukset kakun tekoon, sillä mun mielestä se vaatii niitä!

POHJA:
3 munaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi keskenään sekoitetut kuiva-aineet munasokerivaahtoon. Levitä leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisja n.28cm) ja paista 200C n. 10-15min. Anna jäähtyä, kostuta appelsiiniliköörillä tai -mehulla.
Tässä pohjan ohjeessa ei ole mitään vikaa, mutta mielestäni kakku toimisi paljon paremmin dominokeksipohjalla :)

TÄYTE:
100g tummaa suklaata
2rkl appelsiinilikööriä tai konjakkia
4rkl vahvaa kahvia
5 liivatetta
4 keltuaista
4 valkuaista
3rkl kaakaojauhetta
4dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Sulata suklaa ja mausta liköörillä, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike omassa kulhossaan ja sekoita siihen kaakaojauhe. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Keitä tilkka kahvia. Vatkaa keltuaiset yksitellen voimakkaasti suklaan joukkoon. Sekoita liivatteet kuumaan kahviin ja valuta seos ohuena nauhana suklaan sekaan. Kääntele suklaan joukkoon valkuaisvaahto ja vaniljavaahto. Lisää tarvittaessa sokeria. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä ainakin 6h jääkaapissa. Koristele kaakaohunnulla, sulatetulla suklaa nauhoilla, suklaarusinoilla jne.

Täytteessä onkin sitten vikaa ja pahasti (mun mielestä). Heivasin puolet vaniljakastikkeesta ja ottaisin tilalle tuorejuustoa (vaniljamakua). Myös appelsiinilikööri oli ällöä, käyttäisin ehkä minttuviinaa. Liivatetta en sekoittaisi MISSÄÄN NIMESSÄ suklaan sekaan, vaan tilalle otettuun tuorejuustoon&vaniljavaahtoon. Omasta mielestäni liivate kökkööntyy suklaan seassa ja täyte on liian vetistä ja vaatii juuri juustoa tuomaan tuhtiutta:) Täytyy vielä sanoa ettei ollut todellaan semmoinen mitä lähtisin uudestaan tekemään, on nimittäin omia paljon parempia ohjeita, mutta tällaista tämä on. Kokeilemalla löytyy parhaat! Jos joku testaa niin kertokaa jos onnistuitte paremmin:)

xoxo
Casey

Tunnisteet: , ,

6 kommenttia:

11/5/10 00:49 , Blogger BLONDELUXE kirjoitti...

Toi kakku näyttää hyvältä, mut oon samaa mieltä, et toi appelsiinilikööril läträäminen saattais pilata sen!:D

//Tuuli

 
11/5/10 16:53 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ei liity kyllä mitenkään tähän postaukseen, mutta haluisin kysyä kuinka olet oppinut ompelemaan ja tekemään noin hienoja vaatteita ja kaavoittamaan? Haluiasin itsekkin aloittaa "harrastamaan" ompelua, jtn ihan simppeliä, joten olisiko sulla mulle jtn neuvoja :)

 
11/5/10 19:28 , Blogger Casey kirjoitti...

BLONDELUXE, joo ei ollu kyl hyvä appelsiininä, vaikka tykkäänkin appelsiini suklaasta. Ehkä jos suklaana käyttäis jo valmiiksi appelsiinin makuista, voisi tää toimiakin:)

Anonyymi, ensinnäkin kiitos:) mun äiti on käyny muutamia alan kouluja ja ommellu aina, joten kai se jostain selkäytimisestä mullakin lähtee. Oon opetellu tekemään kaavoja vanhoista vaatteista jotka oon purannu tai muutellu valmiskaavoja ja tehny kokeiluja lakanakankaasta:) nämä oon totenu parhaimmiksi oppimiskeinoiksi, suosittelisin kokeilla jompaa kumpaa:)!

 
12/5/10 07:32 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mistäs toi superhieno ruskeerannekkeinen kello on :)?

 
12/5/10 16:39 , Anonymous Aurora kirjoitti...

Kiitos vielä, että laitoit ohjeen tänne. Taidan toteuttaa sen tässä lähipäivinä pienten muutosten kera :)

 
12/5/10 18:18 , Blogger Casey kirjoitti...

Anonyymi, Miamin lentokentältä:)

Aurora, eipä mittään:) kerro sit miten kävi! Pitää siskon rippijuhliin väsätä kakkuja ja tää ois ollu vaihtoehto mut nyt mietityttää:)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu