Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

INDIAN FOOD

10/21/2010

INDIAN FOOD

Huomenia, tehtiin eilen Teemun kanssa ekaa kertaa intialaista ruokaa kotona. Mun on tehnyt mieli kokeilla sitä jo pitkään! Chicken korma with cashew nuts oli annoksen nimi ja lisukkeena riisiä ja itse tehtyä Naan-leipää :)
NAAN-LEIPÄ (4 leipää)

5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
50 g voita
2 dl maitoa
200 g ruokajugurttia

Sekoita siivilöityihin jauhoihin suola ja leivinjauhe. Lisää seokseen maito, jogurtti ja puolet sulatetusta voista. Sekoita nopeasti – älä vaivaa taikinaa liikaa, jotta se ei sitkisty. Nosta taikinasta (esimerkiksi puuhaarukalla) voidellulle pellille taikinakokkareita. Taputtele jauhotetulla kädellä kokkareet ohuiksi leipäsiksi. Paista 275 asteessa 7–10 minuuttia, kunnes pinnalla on ruskeita täpliä ja pinnan kuori kupruilee. Voitele kypsät leivät lopulla voisulalla.

CHICKEN KORMA WITH CASHEW NUTS (neljälle)

400 g kananrintapaloja
100 g cashew-pähkinää
1 sipuli
1 paprika
1,5 kookosmaitoa
1 dl ananasmehua
1 prk luonnonjugurttia
 2 rkl valkosipulitahnaa
3 rkl currytahnaa
(maizenaa)

Paahda ensin pähkinöitä kuumalla pannulla ja siirrä sivuun. Lisää kuumaan pannuun öljy ja sipulit. Kuullota kultaiseksi ja lisää tahnat. Pyöritä tasaiseksi. Heitä myös kananpalat pannulle tirisemään. Kun kanojen pinta on kiinni, lisätään kuutioidut paprikat ja pyöritellään pari minuuttia. Lisää kookosmaito ja kohta perään ananasmehu. Kun kastike kiehuu, lisätään vielä jogurtti. Keittele kormaa kokoon 15-20 minuuttia, silloin tällöin sekoittaen. Lisää Maizenaa tarvittaessa. Lisää paahdetut pähkinät joukkoon viimeisenä, kiehuta vielä pari hetkeä. Tarjoa esim. riisin ja naan-leivän kera.

Ruokien alkuperäiset ohjeet löytyvät täältä.

Loppuun vielä eilisen päivä vaatetusta, joka kuvattiin ihanassa tihkusateessa erityisen onnistuneesti.
Nyt lähden lenkille ja sitten tavarat kasaan, iltapäivällä siis laivan nokka kohti tukholmaan! En ota konetta tälle reissulle joten palaan vasta lauantaina :)
Ne jotka eivät ole vielä ehtineet osallistua edellisen postauksen korukisaan niin äkkiä mukaan, lauantai yöhön asti aikaa!

xoxo
Casey

Tunnisteet: ,

6 kommenttia:

21/10/10 12:03 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hehe näin sut eilen Forumissa, ja toi hattu oli kyllä aivan törkeen söpö! Oot muuten paljon pienempi kuin olin kuvitellut, vaikka en tosin itekään oo ku 157 senttiä, mutta sattu olemaan korkkarit jalassa. :-D

 
21/10/10 12:11 , Blogger Peaches kirjoitti...

Pitääpä testaa tota intialaista ja leipää :) Ohjeet vaikuttaa ainaki hyviltä! Tykkäsitkö itse? :)

 
21/10/10 13:57 , Blogger Casey kirjoitti...

Anonyymi, ai näit,oisit tullu moikkaamaan:)! Ja kiitos,mun siskolla ja serkulla oli hervottoman hauskaa ton mun hatun kanssa, talvisota vitsit lipsahti ehkä muutaman sata kertaa, eli ihanaa jos joku oikeesti pitää sitä söpönä. Mä viipotin eilen tennareissa niin tuli se karu totuus pituudestaki esiin:D

Peaches, Mä tykkäsin, leipä oli tosi hyvää ja kastike myös. Tulisuutta saa lisäämällä ihan chiliä tai lisää tuota currytahnaa (joka oli mildiä). Tuolta sivuilta löytyy ihan ohje missä ei käytetä tahnoja vaan tehdään ihan mausteilla tuo kastike. Mä menin siitä missä aita matalin tällä kertaa:D

 
21/10/10 15:05 , Blogger Anné kirjoitti...

Oi, juuri eilen kävin syömässä intialaisessa! Yksi lemppareistani japanilaisen ja lebanonilaisen rinnalla.

Löysin blogisi vasta ihan vähän aikaa sitten, ja tykkään todella paljon! :)

 
22/10/10 19:34 , Blogger Ansku kirjoitti...

Sun asujen värit on aina niin kivat! :)

 
23/10/10 14:14 , Anonymous Aurora kirjoitti...

Nam nam nam nam!!! Pitää heti kokeilla! :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu